Stranačke aktivnosti     | 11.05.2021. 11:51 |

Saopćenje za javnost SBB-a

FENA Saopćenje

Nakon što je federalni ministar rada i socijalne politike i dopremijer Vlade FBiH Vesko Drljača uputio prijedlog premijeru Fadilu Novaliću i dopremijerki Jelki Milićević da se izdvoji novac za jednokratnu pomoć penzionerima, SBB poziva Vladu Federacije BiH da, bez kalkulacija, usvoji ovaj prijedlog i pomogne penzionerima.

Od 425.390 penzionera, gotovo 60 posto imaju najniže penzije u iznosu od 382 KM, što nije dovoljno ni za osnovne životne potrepštine.

Svima nam je jasno da su za vrijeme pandemije imali dodatne vanredne troškove za kupovinu lijekova, a i mnoge osnovne namirnice su poskupjele. U isto vrijeme, ove godine nije bilo ni minimalnog povećanja penzija, pa je jednokratna pomoć dobra prilika da se pomogne najugroženijoj društvenoj kategoriji.

Poznatno je da su gotovo sve susjedne zemlje u vrijeme pandemije koronavirusa na različite načine pomagale svoje penzionere. Jednokratnu novčanu pomoć najavila je i Vlada manjeg bh. entiteta, te stoga apeliramo na Federalnu vladu da pokaže socijalnu osjetljivost i hitno nađe način te finansijski pomogne naše penzionere.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu