Bosna i Hercegovina     | 11.05.2021. 18:09 |

Saradnja Novog Sarajeva i Fakulteta za kriminalistiku u oblasti zaštite

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije prof. dr. Jasmin Ahić danas su potpisali Memorandum o saradnji i partnerstvu u oblasti zaštite i spašavanja.

Radi se o partnerstvu Općine i Fakulteta radi jačanja kapaciteta i podizanja nivoa prevencije, spremnosti i odgovora Općine u oblasti zaštite i spašavanja, sa posebnim akcentom na učešće studenata ovog fakulteta u sistemu zaštite i spašavanja.

Ahić je istakao kako će u taj projekt za početak biti uključeno više od 200 studenata koji će, između ostalog, svoju praksu vršiti u službama koje se nalaze u sistemu spašavanja u okviru Štaba civilne zaštite Općine.

Tanović je rekao kako je Općina proteklih mjeseci otkočila razne procese koji su bili blokirani, kao što je proces izgradnje Univerzitetske biblioteke koju će zasigurno koristiti i studenti, a današnji memorandum predstavlja još jedan korak ka unaprijeđenju stanja u oblasti zaštite i spašavanja u toj lokalnoj zajednici, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu