Bosna i Hercegovina     | 12.05.2021. 15:21 |

Općina Stari Grad uručila stipendije u iznosu od 312.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Za djecu boraca, šehida i poginulih boraca, te nadarene učenike i studente i one koji izučavaju deficitarne zanate Općina Stari Grad je izdvojila 312.000 KM - izjavio je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić povodom potpisivanja ugovora sa stipendistima. 

Kaže da stipendije za učenike i studente ne smiju biti upitne. Ukupno 346 učenika i studenata su ovogodišnji stipendisti Općine Stari Grad. Mjesečni iznos stipendije za srednjoškolce je 80 KM, a za studente 120 KM i korisnicima će biti isplaćene za period od devet mjeseci.

Zahvalnost su izrazili roditelji stidendiranih učenika. 

- Moj sin je dobitnik stipendije i ja se stvarno zahvaljujem Općini Stari Grad i našem načelniku koji je i u ovakvom vremenu pronašao način da bi nam pomogao da školujemo našu djecu. Ova pomoć puno znači, jer dijete ide u srednju tehničku školu i uvijek nam treba novca za knjige, materijal, opremu i druge stvari - rekla je Selma Bučević, majka Benjamina Bučevića. 

Stipendija će pomoći i Bedriji Bisić, studentici Arhitektonskog fakulteta na master studiju.

- Hvala vam što ste u ovim jako teškim vremenima našli načina da date poticaj studentima i motivaciju da osiguramo svoju budućnost - poručila je Bisić, saopćeno je iz Općine Stari Grad. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu