Bosna i Hercegovina     | 14.05.2021. 13:40 |

Bašić za Dan policije ZDK: Policija je oslonac i čuvar sigurnosti svih građana

FENA Saopćenje

ZENICA, 14. maja (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirnes Bašić uputio je čestitku, za 15. maj - Dan policije Zeničko-dobojskog kantona, ministru unutrašnjih poslova Dariju Pekiću, policijskom komesaru Semiru Šutu, policajcima i svim uposlenicama Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Premijer Bašić zahvalio je za marljivost, predanost i ustrajnost u obavljanju redovnih poslova i zahtjevnih zadataka, posebno u vrijeme pandemije virusa korona, kad je, kako je naveo, policija pokazala da je snažan oslonac i dostojan čuvar sigurnosti svih građana.

Potvrdio je opredjeljenje Vlade da nastavi kadrovski i materijalno jačati policiju, da bi mogla još uspješnije štititi i provoditi zakone iz svoje nadležnosti, boriti se protiv svih sigurnosnih izazova i najtežih oblika kriminala te jačati sigurnost u društvu.

- Želimo profesionalnu, efikasnu i dobro opremljenu policiju, jer je naše opredjeljenje i vizija policija kao servis građana - rekao je premijer Bašić.

Kako prenosi Press služba ZDK, premijer Bašić u čestitki posebno priznanje odao je policijskim službenicima koji su položili živote i dijelove tijela u odbrani Bosne i Hercegovine ili u obavljanju drugih službenih dužnosti.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu