Bosna i Hercegovina     | 14.05.2021. 17:51 |

Pekić i Šut čestitali Dan policije uposlenicima MUP-a ZDK

FENA Saopćenje

ZENICA, 14. maja (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Dario Pekić i policijski komesar Semir Šut uputili su čestitku uposlenicima MUP-a ZDK u povodu obilježavanja Dana policije u tom kantonu.

- U povodu obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, svim uposlenicima Ministarstva upućujemo iskrene čestitke uz želje za dobro zdravlje i mnogo uspjeha u profesionalnom i privatnom životu.

Ovom prilikom se također zahvaljujemo na zaista predanom i ozbiljnom odnosu i pristupu svih uposlenika našeg ministarstva, koji su u ovoj teškoj i kompleksnoj situaciji iskazali visok nivo profesionalizma u svom postupanju i svojim ličnim primjerom ukazivali na značaj odgovornog i savjesnog poštivanja svih mjera koje su bile na snazi i koji su takvim doprinosom i angažmanom doprinjeli kvalitetnijoj prevenciji širenja koronavirusa, smanjenju rizika po zdravlje svih građana i generalno unapređenja funkcionisanja mjera zaštite.

U tom kontekstu, a sa ciljem osiguranja maksimalne zaštite svih naših uposlenika, posebno pozdravljamo i podstičemo na daljnje poduzimanje ličnih zaštitnih mjera.

Svjesni svih opasnosti i mogućnosti, mi smo u proteklom periodu na održanim sastancima posebno razmatrali činjenice i situacije, uzimajući u obzir mogućnost obolijevanja i inficiranja naših službenika, prvenstveno policijskih službenika, koji su i pored korištenja zaštitne opreme u velikoj mjeri izloženi rizicima moguće zaraze virusom COVID 19, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, kada nerijetko dolaze u neposredni kontakt sa građanima.

Zbog svega navedenog, a prvenstveno sa ciljem zaštite naših službenika, Štab koji je formiran na nivou MUP-a ZDK i koji je zadužen za koordiniranje i provođenja svih mjera u okviru borbe protiv pandemije virusa COVID 19, je precizno definisao postupanje u slučaju zaraze naših službenika i uposlenika.

Detaljno smo planirali i predvidjeli naše postupanje i u takvim situacijama a zbog našeg pristupa i profesionalizma smo u više puta pohvaljivani od strane drugih institucija i agencija za provođenje zakona.

Svi zajedno smo u ovim teškim vremenima pokazali veliku hrabrost i požrtvovanost, na čemu vam još jednom čestitamo, i uvjereni smo da ćemo samo takvim pristupom postići dobre rezultate i ostvariti postavljene ciljeve.

Bitno je također napomenuti da se u punom kapacitetu obavljaju svi redovni zadaci policije sa ciljem pružanja i osiguranja maksimalne lične i imovinske sigurnosti građana ZDK, tako da imamo sasvim povoljno stanje na terenu u svim segmentima.

Ove godine, a zbog aktuelne krize, nećemo održati cetralnu svečanost u povodu obilježavanja Dana policije, niti sprovesti druge uobičajene aktivnosti i sportska takmičenja.

Napominjemo da ćemo odmah nakon što se steknu uslovi, pristupiti pokretanju postupaka i procedura za nagrađivanje najzaslužnijih pojedinaca i organizacionih jedinica, kao i uručenja dodijeljenih priznanja i nagrada.

Također ćemo, čim se steknu uslovi, izvršiti obilazak i posjetiti porodice poginulih i umrlih policajaca i uručili im prigodne pakete, te položiti cvijeće na spomen ploču, kako bismo im i ove godine, kao i svih prethodnih, ukazali značaj i poštovanje koje zaslužuju - kaže se u čestitki ministra Pekića i policijskog komesara Šuta, saopćeno je iz MUP-a ZDK.                                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu