Svijet     | 17.05.2021. 07:53 |

Ajanović: Bh političari nemaju pravo ignorisati agresiju Izraela na Palestinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Svi političari i izabrani zvaničnici u BiH dužni su reagovati u cilju zaustavljanja ubijanja palestinskih civila u Gazi od strane Izraela, naročito zbog svakodnevnog stradanja djece raketiranjem gusto naseljenog područja, ali i javno nanesene sramote zbog zahvaljivanja izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Bosni i Hercegovini, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić dužni su pokrenuti diplomatsku inicijativu kojom će se od Ujedinjenih nacija zahtijevati zaustavljanje izraelske prekomjerne upotrebe sile i zločina nad palestinskim civilima, ali i kako bi se skinula javna sramota nanesena Bosni i Hercegovini da podržava ubijanje palestinskih civila, navodi Ajanovič u saopćenju za javnost.

-Političari u Bosni i Hercegovini, zbog građana koji su takođe bili žrtve genocida i ratnih zločina, nemaju prava ignorisati agresiju Izraela na Palestinu, jer svi dobro znamo koliko je civila, djece, žena i starih stradalo zbog zatvaranja očiju međunarodne javnosti nad zločinima protiv čovječnosti u BiH, a sada ponovo i u Palestini - istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu