Ekonomija     | 24.05.2021. 11:53 |

U 2020. godini objavljeno osam posto više javnih nabavki bankarskih usluga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Prema podacima agencije Briefing za praćenje i analizu tendera, u 2020. godini objavljeno je osam posto više javnih nabavki bankarskih usluga u odnosu na prethodnu godinu. Tokom 2020. godine za nabavku bankarskih usluga objavljena su ukupno 202 tendera.

- Institucije su u 2020. godini najčešće nabavljale usluge kratkoročnog i dugoročnog kreditnog zaduženja za investicije ali i usluge prekoračenja na računu za servisiranje tekućeg poslovanja. Objavljene su i nabavke za vođenje transakcijskih računa naručitelja i plasman kredita za subvencije putem komercijalnih banaka - istakao je direktor agencije Briefing Tarik Džaferović.   

 Usluge osiguranja u prethodnoj godini su  nabavljale u 527 raspisanih tendera, što je za osam posto manje u odnosu na 2019. godinu. Najviše objava tendera odnosi se na osiguranje službenih vozila, potom na osiguranje uposlenika i osiguranje imovine, saopćeno je iz agencije Briefing BiH. 

Od ukupnog broja objava, u 2020. godini za bankarske i usluge osiguranja Federacija BiH je objavila 55 posto, Republika Srpska 41 posto, a Brčko Distrikt četiri posto javnih nabavki.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu