Bosna i Hercegovina     | 25.05.2021. 17:14 |

Džaferović podržao rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i Bošnjačkog nacionalnog vijeća Grada Zagreba Armina Hodžića.

Razgovarano je o položaju Bošnjaka u Republici Hrvatskoj, kao i projektima Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i Bošnjačkog nacionalnog vijeća Grada Zagreba.

Predsjednik BNV-a Hrvatske Hodžić informirao je člana Predsjedništva BiH Džaferovića o pripremnim aktivnostima koje ova asocijacija provodi uoči idućeg popisa stanovništva u Republici Hrvatskoj.

Član Predsjedništva BiH Džaferović podržao je rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske i kazao da je izjašnjenje Bošnjaka na popisu od izuzetne važnosti za njihova prava i položaj u Republici Hrvatskoj.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je kazao da, kao član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, brine o pravima Bošnjaka u svim domovinskim zemljama, kroz saradnju s bošnjačkim nacionalnim vijećima i putem bilateralne saradnje s državama u regiji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu