Regija     | 25.05.2021. 19:48 |

Hrvatske iskaznice 'u ovom trenutku' neće sadržavati podatke o cijepljenje

FENA Agencije

ZAGREB, 25. svibnja (FENA) - Hrvatski ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović u utorak je u Josipdolu rekao da nove osobne iskaznice "u ovom trenutku" neće sadržavati podatke o cijepljenju.

"U ovom trenutku ne", odgovorio je Božinović na pitanje novinara hoće li nove osobne iskaznice sadržavati i podatke o cijepljenju.

Dodao je pritom da je MUP uputio na javno savjetovanje tekst Pravilnika o obrascima i evidenciji osobnih iskaznica te organizacijskim, tehničkim i sigurnosnim mjerama u postupku izdavanja osobnih iskaznica.

"Pustimo da čujemo primjedbe ljudi koji se bave time, možda će biti novih i kvalitetnih prijedloga, ali mislim da definitivno Hrvatska otvara jednu novu eru u digitalizaciji usluga", rekao je Božinović.

Božinović je također izvijestio da se vode razgovori o popuštanju epidemioloških mjera, vodeći računa o interesima nekih djelatnosti u Hrvatskoj, te je rekao kako vjeruje “da će se moći donijeti odluka o popuštanju mjera u ponoć s četvrtka na petak”.

“Tom će se odlukom dopustiti i svadbe, ali ne znam hoće li biti za 150, ali bit će više od 100 i vidjet ćemo koji će se epidemiološki uvjeti i kriteriji trebati zadovoljiti, da će oni morati biti malo strožiji da bi se mogle organizirati svadbe na, hajmo reći, tradicionalan način”, rekao je Božinović, prenosi Hina.      

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu