Bosna i Hercegovina     | 27.05.2021. 15:09 |

Na Skupštini Brčko distrikta informacija o stipendiranju i registru poduzeća

FENA Saopćenje

BRČKO, 27. svibnja (FENA) - Na pripremnom sastanku šefova zastupničkih klubova i predstavnika Vlade Brčko distrikta dogovoreno je da se redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta održi u srijedu, 2. lipnja, a predsjednik te skupštine Siniša Milić podsjetio je kako se vlast u prethodnom mandatu opredijelila za što transparentniji rad i da je uspostavljen registar zaposlenih i njihovih primanja u javnom sektoru.

Milić je također naglasio kako je potom uslijedila i odluka o uspostavi sličnog registra koji bi sadržavao podatke o pravnim i fizičkim osobama koja na različite načine posluju s proračunom Distrikta.

Dodao je kako su se šefovi zastupničkih klubova opredijelili da razmatranje i usvajanje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH prolongiraju za naredni tjedan kako bi što kvalitetnije pripremili amandmane na ovaj zakon.                         

Na sjednici u srijedu pred zastupnicima će se, između ostalog, naći informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Distriktu, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u drugom čitanju.

Na zahtjev zastupnika, u dnevni red je uvrštena informacija o stipendiranju studenata, kao i informacija  o uspostavljanju registra poduzeća i poduzetnika koji posluju s organima uprave i institucijama Distrikta i pravnim licima čiji je osnivač Distrikt, priopćili su iz brčanske Vlade.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu