Bosna i Hercegovina     | 27.05.2021. 15:52 |

Tegeltija primio u oproštajnu posjetu ambasadoricu Slovenije u BiH Bukinac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu u oproštajnu posjetu ambasadoricu Republike Slovenije u BiH Zoricu Bukinac.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija je zahvalio ambasadorici Bukinac na kontinuiranoj podršci Republike Slovenije i pomoći BiH na evropskom putu i naglasio značaj slovenačkog predsjedavanja Vijećem Evropske unije (EU) od 1. 7. 2021. godine u svjetlu dobijanja kandidatskog statusa BiH. Posebno je važnim ocijenio intenziviranje politike evropskog proširenja za BiH i cijeli region, i pozdravio najavljeni samit 'EU - Zapadni Balkan' tokom predsjedavanja Slovenije.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim temama, posebno u vezi s prevazilaženjem krize izazvane pandemijom virusa korona i mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa. S tim u vezi, razgovarano je o mogućnosti da se olakša režim ulaska državljanima BiH u Sloveniju, kao i državljanima Slovenije u BiH.

Ovom prilikom predsjedavajući Tegeltija je zahvalio ambasadorici Bukinac na diplomatskom angažmanu u Bosni i Hercegovini i njenom ličnom doprinosu u jačanju odnosa dvije zemlje i poželio joj dobro zdravlje i uspjeh u nastavku diplomatske karijere, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu