Bosna i Hercegovina     | 28.05.2021. 17:55 |

Izetbegović: Finansiranje Kantonalne bolnice mora se sistematski riješiti (VIDEO)

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 28. maja (FENA) - Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović posjetio je danas Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić" u Mostaru te nakon razgovora s čelnicima te ustanove naglasio kako Bolnici nedostaje sredstava i da se to pitanje mora sistematski riješiti. 

- Bolnica se jako dobro razvija s obzirom na skučene mogućnosti. Glavni cilj posjete je ustvari povećati te mogućnosti i ojačati kapacitet koji stoji iza entuzijasta koji su podigli Bolnicu na ovaj nivo. Bolnici naprosto nedostaje sredstava i to se mora sistematski riješiti. Sa nama u posjeti bio je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić i gledat ćemo sada nekim palijativnim mjerama da se nešto premosti, ali se situacija mora sistematski riješiti da bude sasvim jasno šta su izvori finansiranja rada ove bolnice i da to bude nešto na dugom roku, nešto što garantuje sigurnost i stabilnost finansiranja rada bolnice - kazao je u izjavi za Fenu Bakir Izetbegović.

Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" Zlatko Guzin kazao je kako je delegaciju predvođenu predsjednikom SDA i federalnim premijerom upoznao s trenutnom situacijom u toj ustanovi te kako su prebrodili period 'koronapandemije'.

- Upoznali smo ih generalno u kakvoj situaciji, u kojim uslovima i u kakvim okolnostima radimo. Mislim da smo uspjeli da prezentiramo one najkapitalnije i probleme i uspjehe. Akcenat je bio na tome i da ustanove sekundarne zdravstvene zaštite budu uključene, odnosno da budu tretirane u Zakonu o sanaciji i konsolidaciji zdravstvenih ustanova i u tom smislu smo najviše insistirali da taj zakon ne prođe bez rješavanja statusa i pomoći i ovim zdravstvenim ustanovama - naglasio je Guzin.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5959

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/197emxqa_N-wVoi_j0-xhachaP_LY2W8r?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu