Stranačke aktivnosti     | 30.05.2021. 16:30 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Omer Berbić: Panonika može preživjeti samo ako ponudi nove sadržaje

Pandemija koronavirusa uticala je loše na poslovanje cjelokupnog turističkog sektora. Izuzetak nisu ni slana jezera u Tuzli. Omer Berbić, vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Tuzla, smatra da se stanje može popraviti ponudom novih sadržaja. S tim u vezi uputio je i inicijativu:

“Na slanim jezerima ljetna sezona je prošle godine završena sa 170.000 posjeta. To je tek 38 posto posjeta od broja koji smo imali 2019. godine. Razlog je pandemija. Smanjen broj posjeta uzrokovao je, naravno, i smanjenje prihoda pa su slana jezera poslovala s gubitkom u iznosu od 276.687 KM. Ova godina je, također, nepredvidiva što se tiče širenja koronavirusa i mjera koje ono izaziva a koje se negativno odražavaju na turizam. Ipak, činjenica je da će konkurencija na turističkom tržištu biti najjača dosad. Panonika u tom smislu mora povesti računa i ponuditi dodatne sadržaje, kakvi su noćno kupanje, kino na otvorenom, teren za odbojku na pijesku i drugi. Smatram da građani i građanke cijele BiH Tuzlu, kao jedan od centara, vide kao grad vrijedan posjete sam po sebi, ali ih mi iz Tuzle moramo uvjeriti da tu posjetu naprave još ovog ljeta. Panonika je tu jedan od glavnih aduta, međutim ne bez novih sadržaja.”  

 

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu