Kultura     | 31.05.2021. 13:13 |

Ansambl predstave 'Identitluk' NP Mostar u lipnju očekuje brojna gostovanja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. svibnja (FENA) - U Narodnom pozorištu u Mostaru u utorak, 1. lipnja, bit će izvedena predstava "Identitluk" autorski projekt ansambla predstave - redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, prema motivima djela Amina Maaloufa, s početkom u 20 sati.

Riječ je o predstavi koja je osvojila srca publike te pobrala brojne nagrade na festivalima širom BiH, izvijestili su iz NP Mostar. 

"Identitluk" suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej 'U ime identiteta'. Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog:"čije je bolje?". Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu.

Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara. Glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad/Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević, navodi se u najavi. 

 Nakon izvedbe u Narodnom pozorištu Mostar, ansambl predstave "Identitluk" očekuju brojna gostovanja tijekom ovog mjeseca. Naime, već u petak, 4. lipnja predstava će biti odigran u selekciji festivala "45. Dani satire Fadila Hadžića" koji se održava u organizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. Zatim slijede nastupi u Istočnom Sarajevu (08.06.), Sarajevu (09.06.), Zenici (10.06.), Doboju (11.06.), Bugojnu (23.06.), te nastup na "Konjičkom kulturnom ljetu 2021" (24.06.) kojeg organizira Narodni univerzitet Konjic.

Iz NP Mostar najavljuju i komediju "Ne igraj na Engleze" Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića koja će biti izvedena na Velikoj sceni tog pozorišta u petak, 18. lipnja, s početkom u 20 sati.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Osim planiranih izvedbi i gostovanja, krajem mjeseca lipnja u NPM-u je planiran početak rada na novom komadu, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena.

 Predstave će biti odigrane uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH koje su na snazi, navode iz NP Mostar. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu