Kultura     | 01.06.2021. 12:14 |

Za natjecateljski program 22. izdanja MFF-a pristiglo čak 300 filmova

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 1. lipnja (FENA) - Završen je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova na 22. izdanje Mediteran Film Festival koji će se od 25. do 28. kolovoza održati u Širokom Brijegu. Pripreme su u punom jeku, a najbolji filmovi za natjecateljski program biraju se među 300 naslova pristiglih putem online aplikacije MFF-a, priopćili su organizatori.

Selektor festivala Zdravko Mustać pregledat će dokumentarce koji dolaze iz 22 mediteranske zemlje te će u natjecateljski program 22. MFF-a ući oni koji budu sadržavali najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti.

MFF dijeli filmove u dva natjecateljska programa. U jednoj selekciji natjecat će se kratki dokumentarci u trajanju do 30 minuta, a u drugoj dokumentarni filmovi koji traju više 30 minuta.

Šesteročlani međunarodni žiri, koji će činiti prošlogodišnji pobjednici kao i poznati redatelji i filmaši iz regije, ocjenjivat će filmove iz obje selekcije, a  tijekom festivala odlučivat će o najboljim dokumentarnim filmovima s prostora Mediterana, dok će jednu nagradu tradicionalno dodijeliti publika.

Uz spomenuti natjecateljski program, na MFF-u publika će moći pogledati - program  U fokusu, retrospektivu BH dokumentaraca, dječje programe, najnovija svjetska dokumentarna ostvarenja, projekcije igranih filmova ali i premijere filmova domaćih autora.

Usto, MFF nastavlja i suradnju s filmskom mrežom HBO i s američkim filmskim kampom za mlade "Outside the Lens" čiji će predavači voditi filmsku radionicu MFF-a (MFF School).

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu