Bosna i Hercegovina     | 03.06.2021. 09:16 |

Epidemiološka situacija u Distriktu ocijenjena povoljnom

FENA Saopćenje

BRČKO, 3. lipnja (FENA) - Na devetoj redovitoj sjednici zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH razmatrali su informaciju o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Distriktu koja je ocijenjena povoljnom, izvijestili su u četvrtak iz te skupštine. 

 Pored toga, uz amandmane, usvojili su Prijedlog odluke o raspolaganju imovinom Distrikta preko specijalne pogodbe.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić kazao je kako se kroz ovakvo raspolaganje javnom imovinom stječu uvjeti za konkretna ulaganja Elektroprenosa BiH na prostoru Distrikta u svrhu poboljšanja opskrbe električnom energijom gospodarstva i građana.

Također su razmatrana i usvojena izvješća o provedenim procedurama za izbor kao i odluke o imenovanju člana upravnih odbora javnih poduzeća "Radio Brčko" i "Luka" Brčko i članova Upravnog odbora Javnog poduzeća "Ceste Brčko".

 - Zastupnici su bili na visini zadatka. Odradili smo veći dio dnevnog reda, a nekoliko informacija koje su odložene razmatrat ćemo prije početka iduće redovite sjednice koja bi trebala biti za 14 dana - istaknuo je Milić.

Prije devete, završena je osma redovita sjednica na kojoj je Skupština, između ostalog, primila na znanje Izvješće o radu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH za 2020. godinu.

Predsjednik Skupštine napomenuo je kako je dan osvrt na nerasvijetljeno ubojstvo djevojčice Suzane Simikić od prije 20 godina i da je javnosti poslana poruka da taj slučaj nije zatvoren, da se i dalje poduzimaju određeni napori te da su osigurane i novčane naknade za one koji mogu pružiti informacije.

Glavni tužitelj Zekerija Mujkanović rekao je kako je prošle godine urađeno manje predmeta u odnosu na 2019. godinu i da su po optužnicama Tužiteljstva sudovi donijeli osuđujuće presude u 96 posto tih predmeta.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu