Bosna i Hercegovina     | 04.06.2021. 13:23 |

HBŽ: Svjetski dan zaštite okoliša prigoda za nove navike zdravog okruženja

FENA Saopćenje

LIVNO, 4. lipnja (FENA) - U povodu Svjetskoga dan zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja u cijelom svijetu, iz Vlade Hercegbosanske županije poručili su u petak kako je to prigoda za preispitivanje vlastitih stavova i stvaranje novih navika za zdravo okruženje i brigu o planeti Zemlji.

"Nama je dobra prigoda za preispitivanje stavova i stvaranje novih navika koje bi trebale biti dio svačije svakodnevice jer imati zdravo okruženje je naše pravo, a briga o planetu također je dužnost svih. Svojim odgovornim ponašanjem možemo doprinijeti stvaranju ravnoteže između naših potreba i mogućnosti koje nam priroda pruža te svaki pojedinac može doprinijeti očuvanju okoliša i prirode", priopćili su iz Vlade HBŽ-a.

Navode kako na važnost zaštite prirode i okoliša ukazuje i županijsko Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša kroz svoje redovne aktivnosti, kao i aktivnosti izrade planskih dokumenata, kao što je izrada Plana upravljanja otpadom te sufinanciranje ekoloških projekata. 

Peti lipnja je datum održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda o okolišu u Stockholmu, glavnom gradu Švedske 1972. godine, poznata i kao Stokholmska konferencija.

Toga dana je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP) i ovaj događaj prvi je okupio predstavnike vlada i nevladinih institucija iz više od 100 zemalja kako bi razgovarali o važnim pitanjima zaštite okoliša.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu