Bosna i Hercegovina     | 07.06.2021. 15:05 |

Košarac sutra u Zagrebu: Trgovska gora glavna tema sastanka s ministrom Ćorićem

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac održat će sutra, 8. juna, u Zagrebu sastanak s ministrom privrede i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislavom Ćorićem. 

Glavna tema sutrašnjeg sastanka bit će problematika izgradnje odlagališta za radioaktivni otpad i istrošeno nuklerano gorivo na lokalitetu Trgovska gora. Na sastanku će biti razgovarano i o privrednoj saradnji, te drugim otvorenim pitanjima između BiH i Republike Hrvatske. 

Na inicijativu ministra Košarca, sastanku će prisustvovati ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, te ministar turizma i okoliša Federacije BiH Edita Đapo i ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Nermin Džindić. 

Sastanak će biti održan u sjedištu Ministarstva privrede i održivog razvoja Republike Hrvatske, s početkom u 12.00 sati, saopćeno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu