Kultura     | 08.06.2021. 11:07 |

Teatar iskrenosti u Mostaru - Večer s pjesnikom Stefanom Simićem

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. lipnja (FENA) - "Teatar iskrenosti" naziv je književne večeri s pjesnikom Stefanom Simićem koja će se održati u Muzičkom centru (MC) Pavarotti u četvrtak, 10. lipnja, u 19.30 sati.

Zamišljen kao neka vrsta nekonvencionalne književne večeri, Teatar iskrenosti je živo i neposredno predstavljanje ne samo autorovog književnog rada, nego i njegovog života, najavili su iz MC Pavarotti.

Kroz neprekidno smjenjivanje različitih formi - poezije, psihologije, ispovijesti, humora, kazališta - Simić govori o vlastitim procesima umjetničkog stvaranja i putevima koji vode do oslobođene ličnosti.

Stefan Simić rođen je 1989. godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu "Pustite nas" objavio je 2012. godine, drugu "Odjeci ljudskog" 2013., treću "Generacijama koje rastu bez poezije", 2016., "Rekoh... i olakšah dušu" 2019. godine i "Povratak čoveku" 2020. godine.

Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu, a vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire. Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije. Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet s ljudskim likom.

Član je udruženja književnika Srbije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel