Stranačke aktivnosti     | 09.06.2021. 12:24 |

Saopćenje za javnost KO SDP-a Sarajevo

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST                                                                     

Sarajevo, 9.6.2021.

Hitno pronaći zajedničko rješenje za održavanje ovogodišnjeg Jazz Fest-a

Imajući u vidu da je Jazz Fest jedan od najznačajnijih tradicionalnih kulturnih događaja, kako u Sarajevu tako i u cijeloj regiji, Sarajevski SDP smatra da Vlada KS, Ministarstvo kulture i sporta KS i Jazz Fest trebaju i moraju naći zajedničko rješenje kako ovaj događaj ne bi bio otkazan.

Otkazivanje nikome ne ide u prilog, a pogotovo ne kulturnoj sceni koja zbog pandemije već egzistira u jako reduciranoj formi. 

Prostora, vremena, ali i sredstava ne nedostaje. Vrijeme pred nama će pokazati da li nedostaje dobre volje. Ovim putem pozivamo sve aktere na smirivanje strasti i rješavanje problema u najboljem interesu građanki i građana Kantona Sarajevo, Bosne i Hercegovine i cijele regije, a po nama jedino ispravno rješenje je da se Jazz Fest održi. 

Ukoliko organizatori Jazz Fest pristaju da zajedno iznađemo rješenje za održavanje ovog značajnog festivala, kadrovi Sarajevskog SDP-a u općinama, Gradskoj upravi i Vladi Kantona Sarajevo će dati svoj doprinos i biti dio rješenja. 

Želimo naglasiti da mi u Sarajevskom SDP-u ovaj problem ne vidimo kao problem u radu jednog ministra, niti kao proceduralni problem. Ovdje se radi o potpunom nedostatku sistema i preuzimamo manji dio naše odgovornosti zbog činjenice da još uvijek nisu realizovana obećanja data u koalicionom sporazumu iz oblasti kulture i sporta. 

Vlada Kantona Sarajevo mora ozbiljnije pristupiti reformama u ovoj oblasti, a ne samo nastavljati dosadašnje prakse.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu