Bosna i Hercegovina     | 15.06.2021. 14:26 |

Obnovljeni i prilagođeni toaleti u Psihijatrijskoj bolnici KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. juna (FENA) - Jedan od devet objekata na kojima je implementiran projekt uklanjanja arhitektonskih barijera je i objekt Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo, gdje je nakon više od 20 godina izvršena rekonstrukcija i prilagodba tri toaleta i dva prostora sa tuševima. 

Pored toga, postavljene su dvije pristupne rampe ispred ulaza u objekt, sa ciljem lakšeg kretanja osobama sa invaliditetom. Ukupna vrijednost radova iznosi više od 62.000 KM. 

Radi se o projektu kojeg Vlada KS provodi u saradnji s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija, u okviru kojeg je planirano izvođenje radova na ukupno 44 objekta u oblasti socijalne zaštite, zdravstva, obrazovanja. 

Izgradnjom prilazne i druge infrastrukture, cilj je osobama sa invaliditetom, nepokretnim i teško pokretnim olakšati pristup javnim ustanovama Kantona Sarajevo. 

Do sada su završeni radovi na ukupno devet javnih objekata. To su: OŠ Hrasno, Peta osnovna škola, Šesta osnovna škola, OŠ Grbavica I, Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović", objekt Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja – lokalitet Bijambare, Veterinarski fakultet, JU Zavod za medicinu rada KS i Psihijatrijska bolnica KS.

Ukupna vrijednost prve faze projekta iznosi preko tri miliona KM, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu