Bosna i Hercegovina     | 15.06.2021. 14:34 |

OESS donirao IT opremu Uredu za prevenciju korupcije u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 15. lipnja (FENA) - Misija OESS-a u BiH u utorak je Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta donirala IT opremu.

Ravnatelju Ureda za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta Žarku Ćosiću opremu je u Gradskoj vijećnici uručio Marek Kubicek, šef Ureda OESS-a u Brčkom.

 Nakon potpisivanja Ugovora o donaciji i preuzimanju opreme, Kubicek je istaknuo kako je borba protiv korupcije jedan od dugoročnih ciljeva i najvažnijih aktivnosti OESS-a, kao i od ključne važnosti za uspostavljanje dugotrajne stabilnosti zemlje.

Također je naglasio i da je ova donacija jedan od strateških ciljeva OESS misije te da je ovo glasna poruka da će Ured za prevenciju korupcije Brčko distrikta uživati međunarodnu potporu u svome radu.

 Ravnatelj Ćosić se zahvalio šefu Ureda OESS-a u Brčkom, istaknuvši kako će donirana oprema biti od velike koristi pogotovo u vrijeme pandemije kad se javlja sve veća potreba za online radom i komunikacijom te izrazio želju za nastavkom suradnje i u budućnosti, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčkog. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu