Bosna i Hercegovina     | 15.06.2021. 14:40 |

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta sa šefom Delegacije EU u BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 15. lipnja (FENA) - Šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u BiH Johann Sattler u utorak je boravio u prvom posjetu novoizabranim vlastima u Brčko distriktu BiH, gdje se u Gradskoj vijećnici sastao s gradonačelnikom Esedom Kadrićem, njegovim zamjenikom Antom Domićem, predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i dopredsjednikom Ivom Filipovićem.

Kako se navodi, bilo je riječi o dosadašnjoj uspješnoj suradnji te sveobuhvatnoj potpori koju Europska unija pruža razvoju Brčko distrikta godinama unazad.

 Zaključeno je da Europska unija ostaje ključni partner BiH, ali i Brčko distrikta na putu ka Europskoj uniji te naglašena važnost realizacije mnogobrojnih projekata koje je Unija financirala kroz bespovratna sredstva, od kojih je jedan i revitalizacija "Luke Brčko" u iznosu od 3 milijuna eura, čija realizacija počinje danas.

Spomenuti su i zajednički projekti koji se tiču stambenog zbrinjavanja ugroženih kategorija, Roma te izbjeglica i raseljenih osoba, gdje je Europska unija Distriktu donirala ukupno četiri zgrade.

Neizostavna tema razgovora je i borba s koronavirusom te međusobna suradnja na ovom polju.

Navedeni su i drugi zajednički projekti koji su uspješno realizirani poput potpore oporavku od poplava i rekonstrukciji savskog nasipa i rijeke Brke, kao i potpora oporavku i prevenciji od poplava kroz prekograničnu suradnju te novoizgrađeno sjedište Policije Brčko distrikta BiH za koju je EU izdvojila 3,5 milijuna eura.

Predstavnici EU su istakli ovom prilikom da je distrikt Brčko uzor cijeloj zemlji kada je riječ o usvajanju Zakona o mirnim okupljanjima koji će koristiti i druge razine vlasti.  

 Na kraju sastanka šef Delegacije EU u BiH i predstavnici vlasti Brčko distrikta BiH dogovorili su nastavak uspješne suradnje i u budućem razdoblju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu