Bosna i Hercegovina     | 16.06.2021. 12:03 |

Saradnja KS i USK u donošenju i harmonizaciji zakonskih propisa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Međuparlamentarna saradnja Kantona Sarajevo i Unsko-sanskog kantona u procesu donošenja i harmonizacije zakonskih propisa, bila je povod današnjeg sastanka predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića i delegacije Unsko-sanskog kantona, koju je predvodio dopredsjedavajući Skupštine USK-a Nisvet Jusić.

Okerić je kazao kako mu je bila čast podijeliti iskustva o pojedinim zakonskim aktima koje je usvojila Skupština KS, a čiji je značaj prepoznat i u drugim kantonima, prevashodno onih koje se odnose na prevenciju i borbu protiv korupcije.

-Drago mi je da sam imao priliku ugostiti delegaciju USK i informisati ih u vezi sa donošenjem nekoliko značajnih zakonskih propisa u Kantonu Sarajevo, kao što su zakoni o unutrašnjim poslovima, policijskim službenicima, o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija, te nizu registara koje je donio Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, s ciljem prevencije i borbe protiv korupcije. Raduje nas jer postoji interes da se ove pozitivne prakse implementiraju i drugim kantonima, a nadamo se i šire u BiH - istakao je Okerić. 

Kazao je kako je intencija Kantona Sarajevo stalno unapređenje saradnje sa svim nivoima vlasti u našoj zemlji, kao i da se druge dobre prakse preuzmu i implementiraju u tom kantonu.

Jusić je kazao da je i njihov cilj uspostaviti harmonizaciju zakonskih propisa.

-Neophodno je uspostaviti jedinstven zakonodavni sistem koji će omogućiti implementaciju najboljih rješenja na nivou cijele Federacije Bosne i Hercegovine - istakao je Jusić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu