Bosna i Hercegovina     | 16.06.2021. 13:22 |

CEB II: U općini Foča u FBiH počela izgradnja zgrade socijalnog stanovanja

FENA Elma Geca

USTIKOLINA, 16. juna (FENA) - U općini Foča u Federaciji BiH danas je počela izgradnja zgrade socijalnog stanovanja sa 14 stambenih jedinica.

Objekat se gradi u okviru državnog Projekta CEB II ''Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja''.

Načelnik Općine Foča u FBiH Mujo Sofradžija naglašava da je riječ o značajnom projektu u ovom dijelu BPK Goražde vrijednom oko milion KM.

- Ovo je druga po redu zgrada  socijalnog stanovanja koja se gradi na obali rijeke Koline. Projekat predviđa izgradnju objekta spratnosti podrum, prizemlje i dvije etaže. Objekat je oko 1000 kvadrata, sa 14 stambenih jedinica koje su namjenjene socijalno ugroženim kategorijama – kazao je Sofradžija..

Firma ”Konstruktor” iz Foče  obavezala se da će radove okončati u previđenom roku od 290 kalendarskih dana, dok je posao nadzora povjeren firmi ”Smajić inžiunjering” iz Goražda.

U Bosanskopodrinjskom kantou (BPK) Goražde u okviru Projekta CEB II čiji su investitori Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Fond za povratak,  realizira se ukupno devet podprojekata, od čega u Goraždu sedam i po jedan u općinama Pale u FBiH i Foča FBiH. Planirana je sanacija i izgradnja ukupno 218 stambenih jedinica ukupne vrijednosti 8,5 miliona eura.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu