Servisne informacije     | 18.06.2021. 14:21 |

U BiH sutra prijepodne sunčano, u drugom dijelu dana s padavinama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne bit će sunčano vrijeme. Jači razvoj oblačnosti u drugom dijelu dana će usloviti pljuskove i grmljavinu. Padavine su najizglednije u istočnim, sjeveroistočnim i sjevernim područjima Bosne, rijeđe u centralnim i zapadnim. Lokalno je moguć pljusak poslijepodne na istoku i sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu BiH do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 28 i 33, a na jugu BiH do 35 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano prijepodne. Umjeren porast oblačnosti u drugom dijelu dana. Moguć je pljusak u poslijepodnevnim ili večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će  oko 14, a najviša dnevna oko 31 stepen.

U BiH danas preovladava sunčano uz malu od umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana lokalno su registrovani pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica 14, Ivan-sedlo 24, Drvar, Livno i Neum 28, Sarajevo i Tuzla 29, Bugojno, Doboj, Grude, Jajce i Trebinje 30, Bihać, Bijeljina, Sanski Most i Zenica 31, Banja Luka 32 i Mostar 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine