Sport     | 19.06.2021. 17:49 |

Klizački par Mitrofanova - Kasinskij na pripremama u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Klizački par Ekaterina Mitrofanova i Vladislav Kasinskij, odnedavno članovi Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine i bh. reprezentativci, boravili su u Sarajevu, gdje su se pripremali za naredna takmičenja, zajedno sa ostatkom bh. reprezentacije.

Mitrofanova i Kasinskij su bivši juniorski viceprvaci svijeta i od njih i u seniorskoj konkurenciji Savez očekuje dobre rezultate. Ovaj klizački par, posljednji dan boravka u BiH, imao je priliku da posjeti Olimpijski komitet BiH, gdje ih je primio generalni sekretar Said Fazlagić, koji im je  poželio je uspješan nastavak klizačke karijere sa akcentom na kvalifikacije za nastup na ZOI 2022, te SP u Slovačkoj.

Mitrofanova i Kasnskij zahvalili su OKBiH na ukazanom povjerenju i podršci pri sticanju bh. državljanstva.

U periodu od 18. do 25. juna, u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti, u Sarajevu će biti održan Regionalni tehnički kurs za trenere umjetničkog klizanja Sarajevo 2021.

Priliku da steknu nova znanja i iskustva imat će mladi treneri iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Kurs će biti vođen od strane stručnjaka Međunarodne klizačke unije (ISU), a njime je obuhvaćena edukacija trenera na ledu i van leda, s posebnim osvrtom na poznavanje pravila i anti-doping procedura, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo