Stranačke aktivnosti     | 25.06.2021. 10:48 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

NENAD NEŠIĆ: VIŠKOVIĆU, ŠTA JE OSIM TEBE RAZLOG DA SE SRPSKA ZADUŽUJE PO LIHVARSKIM KAMATAMA?

Zamolio bih premijera Viškovića da narednih godinu dana do izbora ne radi više ništa osim što statira na konferencijama za novinare važnijih funkcionera SNSD. I kada ga važniji zamole da odigra nešto što se čini glavnom ulogom najbolje bi bilo da sebi ponovi da je samo statista.

U posljednjih devet mjeseci Federacija BiH se u tri navrata zadužila izdavanjem obveznica po kamatnoj stopi nižoj od 1%, a posljednji put ovog mjeseca po kamatnoj stopi od 0,95%.

Kako je moguće da se Federacija BiH za desetogodišnje obveznice zadužila po kamatnoj stopi od 0,95%, a Republika Srpska na Londonskoj berzi za petogodišnje obveznice po 4,75%?

Odgovori narodu ko je odgovoran što danas finansijski investitori smatraju da je pet puta rizičnije ulagati u obveznice Republike Srpske, nego u obveznice Federacije? Neko od glavnih glumaca namjerno, neznanjem ili dugom prema nekome?

Pošto jako dobro razumiješ jezik nekretnina - da se Republika Srpska zadužila po kamatnoj stopi Federacije, u narednih pet godina bi uštedjela 118 miliona KM, što je dovoljno para da svake godine izgradimo 500 novih stanova za mlade parove ili da u naredne tri godine isplaćujemo mjesečni i godišnji borački dodatak uvećan za 50%.

I tako će i biti kad se Tvoj film završi.

PREDSJEDNIK DNS-a
NENAD NEŠIĆ

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu