Bosna i Hercegovina     | 30.06.2021. 13:08 |

Brkić i Aty: Organizirati poslovni forum između BiH i Egipta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić razgovarao je danas s pomoćnikom ministra za evropske poslove pri Ministarstvu vanjskih poslova Arapske Republike Egipat Badrom Abdel Atyjem o odnosima dvije zemlje i spremnosti za nastavak saradnje na svim poljima, posebno u oblasti ekonomije.

Brkić je izrazio zahvalnost na sveukupnoj pomoći i podršci koju je Egipat tokom proteklih godina pružao BiH, a izvijestio je sagovornika o aktualnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na evropski i NATO put te izmjene Izbornog zakona.

Pomoćnik Aty istaknuo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom prijateljskih zemalja, te potvrdio još jednom snažnu podršku Egipta BiH, njezinom euroatlantskom putu i pozitivnim reformskim procesima.

Pomoćnik Aty je informirao zamjenika Brkića o stanju na Bliskom Istoku.

Na sastanku je naglašen značaj kontinuiteta održavanja političkih konzultacija između ministarstava vanjskih poslova BiH i Egipta, što bi dodatno unaprijedilo odnose dvije zemlje.

Podržali su i inicijativu za održavanje poslovnog foruma između BiH i Egipta, koji bi se održao u BiH, a razgovarano je i o mogućnostima unapređenja turističke saradnje kroz međusobnu promociju potencijala Bosne i Hercegovine i Egipta, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu