Bosna i Hercegovina     | 30.06.2021. 14:03 |

Vlada HBŽ-a donijela odluku o imenovanju novih članova UV zdravstvenih ustanova

FENA Saopćenje

LIVNO, 30. lipnja (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije donijela je u srijedu Zaključak o usvajanju Informacije o namjenskom utrošku sredstava potpore od Ministarstva financija i trezora Bosne i Hercegovine u iznosu od 162.456,18 maraka koji je namjenski u cijelosti utrošen za isplate korisnicima benificija za socijalnu zaštitu.

Vlada je razmatrala i primila k znanju Izvješće o radu Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskoga rata HVO-a HBŽ za 2020. godinu, a spomenuto Izvješće bit će upućeno u Skupštinu HBŽ-a na daljnje postupanje. 

Nakon razmatranja prijedloga doneseno je Rješenje o razrješenju privremenih članova upravnih vijeća zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Hercegbosanska županija i Rješenje o imenovanju predsjednika i članova upravnih vijeća zdravstvenih ustanova na mandatni period od 4 godine.

Usporedno s tim, Vlada je donijela i Rješenje o razrješenju privremenog Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a kao i Rješenje o imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ na mandat od 4 godine.

 Na prijedlog ministarstava poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ, Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 3.000 maraka Salihu Velagiću iz Golinjeva, kao financijska pomoć zbog nastale štete na štali od požara u rujnu 2019. godine.

Jednoglasno je donijeta Odluka o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 10.000 maraka Udruzi za očuvanje i promicanja tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" iz Tomislavgrada kao financijska potpora u organizaciji 8. revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

  Nakon razmatranja Memoranduma o razumijevanju između Vlade Hercegbosanske županije i gospodarskog društva Zero Emission AG iz Švicarske, Vlada je donijela Zaključak kojim će predloženi tekst Memoranduma o razumijevanju uputiti na razmatranje u Skupštinu Hercegbosanske županije radi ishođenja ovlaštenja i suglasnosti potrebnih za vođenje pregovora i drugih postupaka vezanih za predmetni Memorandum.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu