Bosna i Hercegovina     | 30.06.2021. 17:01 |

Umrežavanje i bolja kontrola procesa obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - U Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo (KS) danas je održan sastanak ministrice Naide Hota-Muminović i njenih saradnica sa direktorom DVV International - Ureda za Bosnu i Hercegovinu Emirom Avdagićem i projekt koordinatoricom Dženitom Olević-Džano te je tom prilikom potpisan Sporazum o saradnji u oblasti obrazovanja odraslih za 2021. godinu.

Sastanak je organizovan kao priprema implementacije projekta i početak primjene softwara za monitoring i osiguranje kvaliteta u oblasti obrazovanja odraslih "ISKOOM" čime će se omogućiti umrežavanje ustanova za obrazovanje odraslih ali i jačanje kontrole nad ovim procesom u KS, što će u konačnici doprinijeti podizanju njegovog kvaliteta.

Ova saradnja ima za cilj i jačanje neformalne mreže relevantnih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u KS zajedno sa partnerskom organizacijom "ALDI" iz Goražda.

Razgovarano je i o realizaciji javno-važećeg programa „Osnovna andragoška obuka“ za usavršavanje andragoških kadrova u saradnji s partnerskom organizacijom - Centar za edukaciju, razvoj i istraživanje Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Osim o nastavku saradnje, u toku predstojeće trogodišnje projektne faze (2022 – 2024.) danas je bilo riječi i o implementaciji zakonske regulative u obrazovanju odraslih, potrebi strateškog planiranja i usvajanja strategije razvoja ove oblasti te trenutnim izazovima s kojima se u praksi suočavaju resorno ministarstvo, organizatori i korisnici obrazovanja odraslih zbog pandemije korona virusa.

Ministrica Hota-Muminović je podržala implementaciju spomenutih projekata te istakla da Ministarstvo, na čijem je čelu, cijeni dosadašnju podršku DVV-a u oblasti obrazovanja odraslih, potcrtavajući značaj nastavka saradnje koja će unaprijediti kvalitet ovog procesa, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu