Magazin     | 02.07.2021. 14:14 |

Oslikan mural s panoramom i svim prirodnim ljepotama duvanjskog kraja

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 2. srpnja (FENA) - Akademski slikar Ante Braovac oslikao je na betonskom zidu dužine 42 metra u glavnoj ulici u Tomislavgradu mural s panoramom duvanjskog kraja i svim njegovim prirodnim ljepotama.

- U dogovoru s načelnikom općine Ivanom Buntićem ulaz u grad, a pogotovo zid u glavnoj ulici s ispisanim porukama neprimjerenog sadržaja, pretvorili smo u nešto lijepo, kao jedan oblik putokaza turističkog sadržaja - kazao je za Fenu autor murala. 

Dodao je kako je oslikana panorama cijelog Duvanjskog polja, s planinama i naseljenim mjestima na kojoj će biti označene prirodne i kulturne ljepote, odnosno turistička karta ovoga kraja.

- Zid je rađen oko tjedan dana. Nastojali smo da bude gotov do početka duhovno-kulturne manifestacije 'Dani sv. Nikole Tavelića'. No da bi zid dobio svoju punu kompletnost potrebno je još postaviti oznake za svako mjesto, naselje, planinu, prepoznatljivu špilju, rijeku ...vidljivu na zidu - istakao je Braovac.

Isti umjetnik prošle je godine uradio nekoliko murala sa spomenom na žrtve i heroje iz proteklog Domovinskog rata.

U oslikavanju murala sudjelovalo je i Društvo prijatelja Hajduka u osnivanju koji su inicirali i realizirali obnovu najdugovječnijeg murala na sjevernom izlazu iz Tomislavgrada - dugačkom 73 metra.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu