Bosna i Hercegovina     | 02.07.2021. 14:53 |

Besplatna dostava lijekova starijim i bolesnim građanima u Općini Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Općina Centar je objavila javni poziv za uslugu besplatne dostave lijekova građanima općine Centar Sarajevo, koji zbog pandemije koronavirusa, iz zdravstvenih i drugih razloga nisu u mogućnosti lično preuzimati i podizati redovnu terapiju koja im je prijeko potrebna za liječenje.

Putem spomenutog projekta Općina Centar u saradnji sa firmom "eMedical" će omogućiti starijim sugrađanima, te hroničnim bolesnicima besplatnu dostavu lijekova na njihovu adresu.

Kako je navedeno u javnom pozivu, koji je objavljen na web stranici Općine Centar, pravo na ovu vrstu usluge imaju osobe starije životne dobi - penzioneri, te osobe starije od 65 godina života, teško pokretne osobe, osobe koje boluju od hroničnih bolesti i oni koji se nalaze u izolaciji ili samoizolaciji zbog Covid-19 virusa, te osobe koje zbog drugih razloga nisu u mogućnosti sami podizati potrebne lijekove.

Nakon što stručni tim obavi registraciju korisnika, podnosioci prijave koji ispunjavaju spomenute uslove, biće kontaktirani od strane eMedical tima za dalje informacije o pružanju usluge dostave lijekova, saopćeno je iz Općine Centar. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu