Bosna i Hercegovina     | 03.07.2021. 12:26 |

Dežurni tužitelj koordinirao aktivnosti u vezi pronalaska krivotvorenog novca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH informiran je od policijskih djelatnika SIPA-e o pronalasku određene količine krivotvorenih novčanica, valute KM u većim apoenima.

Policijskim djelatnicima date su upute o daljem postupanju i dokumentiranju počinjenog kaznenog djela, o čemu će biti dostavljeno izvješće Tužiteljstvu BiH.

Također, dežurni tužitelj informiran je o krijumčarenju skupine od osam ilegalnih migranata, s područja Afganistana, koji su ilegalno, preko riječne granice na Drini, prokrijumčareni u Bosnu i Hercegovinu. 

Date su upute policijskim djelatnicima Granične policije BiH za dalje aktivnosti na identificiranju i pronalasku osumnjičenih osoba, za koje postoje informacije da su državljani R Srbije, te će u ovom predmetu biti ostvarena suradnja s partnerskim institucijama R Srbije. 

Migranti su predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine. 

Dežurni tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine informiran je da je u Zavodu za izvršenje kaznenih sankcija BiH evidentirana smrt jednog osuđenika u predmetu za ratne zločine, koji se nalazio na izdržavanju kazne u navedenoj ustanovi.

Taj je tužitelj dao upute ovlaštenim osobama za dalje postupanje i informiranje nadležnih institucija o navedenom događaju, te uputio da o smrtnom slučaju informiraju sud koji je izrekao kaznu, u čijoj nadležnosti je i segment izvršenja kaznenih sankcija, kao i mjesno nadležno entitetsko tužiteljstvo - saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije