Regija     | 06.07.2021. 08:40 |

Mađarska donirala Crnoj Gori 200 tisuća doza kineskog cjepiva

FENA Agencije

 

PODGORICA, 6. srpnja (FENA) - U Podgoricu je u ponedjeljak stiglo 200 tisuća doza kineskog cjepiva Sinopharm, koje je Crnoj Gori donirala Mađarska.

U ime mađarske vlade  donaciju je uručio ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Siarto, priopćilo je crnoogorsko Ministarstvo zdravlja.

Resorna ministrica Jelena Borovinić Bojović prilikom primopredaje donacije rekla je da je Mađarska, kao i mnogo puta do sada, pokazala visok stupanj solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori. Ocijenila je da je 200 tisuća doza Sinopharm cjepiva "od neprocjenjiva značaja jer dolazi u pravom trenutku u Crnu Goru".

"Na taj način nastavlja se masovno cijepljenje protiv koronavirusa", rekla je Borovinić Bojović u zračnoj luci Podgorica pozivajući stanovnike Crne Gore da se cijepe.

Crna Gora je, od početka svibnja kada je počela kampanja masovnog cijepljenja, potpuno imunizirala više od trećine odraslog stanovništva. U toj zemlji aktivno je trenutno 285 slučajeva zaraze, i njihov se broj svakodnevno smanjuje, prenosi Hina.

Crnogorske zdravstvene vlasti tvrde da u tu zemlju nije stigla delta varijanta virusa, ali kažu da je samo pitanje dana kada će biti potvrđena.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu