Bosna i Hercegovina     | 06.07.2021. 15:54 |

Radončić i Nikšić o smanjenju javne potrošnje i korupciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Predsjednici Saveza za bolju budućnost (SBB) i Socijaldemokratske partije (SDP) Fahrudin Radončić i Nermin Nikšić razgovarali su danas o brojnim temama među kojima su smanjenje javne potrošnje, pitanje korupcije, kao i o deficitima u budžetu i vanbudžetskim fondovima.

Kako se navodi u saopćenju iz SBB-a razgovarano je i o neravnopravnost građana i naroda, povećanju pravne sigurnost i smanjenju broja ministarstava na kantonalnom nivou.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović (SDP) i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić (SBB), SDP-ova delegacija je predstavila platformu za razgovor sa svim političkim strankama koje participiraju u Parlamentu FBiH, koja se podudara s načelima platforme i s političkim ciljevima SBB-a.

Istovremeno je istaknuto i očekivanje da će i druge političke stranke u FBiH, bez partijskih sujeta, prihvatiti načela koja su predložena i participirati svojim idejama, da dođe do neophodne racionalizacije Federacije koja će uštedjeti stotine miliona KM na godišnjem nivou i život građana učiniti jednostavnijim i boljim.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu