Sport     | 07.07.2021. 00:16 |

Italija prvi finalist EURA

FENA Roland Grabovac

LONDON, 6. srpnja (FENA) - Talijanska nogometna reprezentacija plasirala se u finale Europskog nogometnog prvenstva nakon što je u prvom polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca ukupnim rezultatom 5:3 svladala Španjolsku.

Kako se i očekivalo, Španjolska je dominirala posjedom tijekom svih 120 minuta igre, ali iz tog posjeda Španjolci nisu stvorili previše izglednih prilika.

U prvom poluvremenu najbliže pogotku bila je Italija u 45. minuti kada je Insigne prošao po lijevoj strani, asistirao za Emersona, a ovaj je pogodio gredu.

U nastavku u 60. minuti sijevnula je talijanska kontra, lopta je došla do Chiese koji je s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni kut za vodstvo 1:0.

Nakon primljenog pogotka igra se u potpunosti prebacila na talijansku polovicu. Azzurri su bez većih problema rješavali probleme pred svojim vratima sve do 80. minute kada su duplim pasom Olmo i Morata izbacili iz igre kompletnu talijansku obranu, a Morata je završio akciju pogotkom za 1:1.

Do isteka 90. minute mreže su mirovale pa se otišlo u produžetke u kojima također nije bilo pogodaka, pa su o finalisti odlučili udarci s bijele točke.

U prvoj seriji Locatellijev šut obranio je Simon, dok je Olmo loptu poslao preko gola. Uslijedili su golovi Belottija, Morena, Bonuccija, Alcantare i Bernardeschia.

U pretposljednjoj seriji Morata je slabo šutirao i njegov udarac obranio je Donnarumma, a Jorginho je bio precizan i poslao je Italiju u finale, gdje Azzurri čekaju pobjednika drugog polufinala između Engleske i Danske.

Za Italiju će ovo biti četvrti nastup u finalu EURA, jedini naslov je osvojila 1968. godine, dok je 2000. izgubila od Francuske, a 2012. od Španjolske.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu