Bosna i Hercegovina     | 07.07.2021. 15:39 |

Projekt EMPOWER: Osnaživanje osoba s invaliditetom u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. srpnja (FENA) - U sedam gradova u Bosni i Hercegovini održane su info sesije projekta EMPOWER (Osnaživanje organizacija civilnog društva u socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom) kojeg provodi Caritas BiH s partnerima, a zahvaljujući potpori Europske unije.

- Organizacijama koje se bave problematikom osoba s invaliditetom u cijeloj Bosni i Hercegovini je neophodna potpora u jačanju kapaciteta, a naročito se ovo odnosi na organizacije koje djeluju na lokalnom nivou. Projekt 'EMPOWER' koji realizira Caritas BiH s partnerskim organizacijama, a podržava Europska unija će doprinijeti promjenama u kvalitetu djelovanja organizacija osoba s invaliditetom - zaključeno je na jednoj od sesija koje su održane u sklopu spomenutog projekta.

Tijekom info sesija, predstavljene su projektne aktivnosti koje uključuju program izgradnje kapaciteta organizacija civilnog društva koje rade na socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom, proces dodjele bespovratnih sredstava, aktivnosti lokalnih radnih grupa i nacionalne radne grupe te program podizanja svijesti za socijalno uključivanje osoba s invaliditetom.

Tijekom info sesije u Tuzli, izvršni direktor I. C. Lotos iz Tuzle Suvad Zahirović istaknuo je kako će projekt 'EMPOWER' biti prigoda za koordiniranje aktivnosti različitih aktera zainteresiranih za pitanja od interesa za osobe s invaliditetom.

- Nikako ne mogu, a da ne spomenem značaj potpore lokalnim inicijativama koje će u okviru projekta predložiti i realizirati organizacije osoba s invaliditetom. Vjerujem da će sve navedeno u konačnici doprinijeti poboljšanju kvalitete života i uključenosti osoba s invaliditetom u BiH društvo -  izjavio je Zahirović.

Projekt "EMPOWER – Osnaživanje organizacija civilnog društva za socijalno uključivanje osoba s invaliditetom" financira Europska unija, a provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh" iz Mostara, Udruženjem za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK "Fenix" iz Tuzle, Udrugom "ProReha" iz Sarajeva i Savezom slijepih RS.

Projekt će trajati 36 mjeseci, do 31. siječnja 2024. godine, a provodit će se na području Bihaća, Tuzle, Travnika, Mostara, Trebinja, Banja Luke i Sarajeva.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu