Bosna i Hercegovina     | 09.07.2021. 08:49 |

Lidija Sarić iz Vojvodine najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 9. srpnja (FENA) - Lidija Sarić iz Vojvodine osvojila je titulu "najljepše od najljepših" na 8. reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Sarić je dobila najviše glasova na Facebook profilu Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u BiH "Stećak" (ukupno 9.908 glasova). Titulu prve pratilje ponijela je Kinga Deniza Nancze iz Mađarske s 9.420 glasova, a drugom pratiljom proglašena je njezina sunarodnjakinja Darinka Orčik s 2.148 glasova. Glasovanje je trajalo od 15. lipnja do 8. srpnja.

Pobjednica za nagradu dobiva srebrnu ogrlicu i narukvicu s pozlatom iz Višića u Čapljini, druga pratilja dobila je repliku srebrnih naušnica s pozlatom iz Mandina Sela, dok je prva pratilja osvojila repliku srebrnih naušnica i ogrlice iz Sasine u okolici Sanskoga Mosta.

U natjecanju je sudjelovala 21 djevojka, a riječ je o dosadašnjim pobjednicama i njihovim pratiljama izbora za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji.

Zbog epidemioloških mjera i izmijenjenog režima putovanja ni ove godine nije bilo moguće organizirati okupljanje sudionica iz različitih krajeva svijeta te je program ovogodišnje revije i izbor najljepše Hrvatice održan online.

Organizatori izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske su udruga "Stećak" i Hrvatska matica iseljenika.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu