Bosna i Hercegovina     | 09.07.2021. 17:45 |

Turska Općina Fatih finansirat će sanaciju Trga oslobođenja Alija Izetbegović

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - Zahvaljujući pobratimskim odnosima Općine Stari Grad Sarajevo i turske Općine Fatih, inače jedne od najvećih istanbulskih općina, bit će saniran plato Trga oslobođenja Alija Izetbegović.

Potvrđeno je danas prilikom posjete delegacije Općine Fatih, načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću.

Delegaciju Općine Fatih Istanbul činili su načelnik Mehmet Ergün Turan, njegov zamjenik Mehmet Özçelik, Bahadır Yasik, član uprave Privredne komore Istanbula (ITO) i Zeki Akbal, član odbora Privredne komore Istanbula.

Kako je kazao načelnik Hadžibajrić bit će urađena rekonstrukcija platoa Trga oslobođenja Alija Izetbegović, uz zadržavanje zelenih površina, ali i ostalih sadržaja kao što su spomen-obilježje, biste bh. književnika, šahovskog platoa i drugo.

Načelnik Općine Fatih Istanbul Mehmet Ergün Turan kazao je da su Stari Grad i Fatih dvije vrlo slične općine te da su oni spremni pomoći kako bi se to mjesto koje nosi naziv po prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.

Izražena je nada da će radovi početi u najkraćem mogućem roku, a kao okvirni datum su naveli septembar, odnosno nakon zatvaranja Sarajevo Film Festivala, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu