Stranačke aktivnosti     | 10.07.2021. 18:05 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Danas je u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine održan sastanak članova Socijaldemokratske partije BiH i Socijaldemokratske partije Crne Gore na kojem je iskazana puna spremnosti za dalje jačanje prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje, kao i za međusobna podrška dviju partija, kao ključnih građanskih snaga.

Budućnost obje zemlje je u EU, a budućnost BiH je i euroatlanstka integracija u NATO savez i na tom putu je neophodno uraditi dodatni napor kako bi se osnažili integracioni procesi, istakli su predstavnici SDP BiH Irfan Čengić, zastupnik u Parlamentu FBiH, Malik Garibija član Glavnog odbora SDP BiH, i Draginja Vuksanović Stanković, poslanica u Skupštini Crne Gore, Adis Balota,  potpredsjednik SDP i Mirko Stanić, Šef Medijskog tima SDP.

Istaknut je značaj izgradnje društva na građanskim, multietničkim, naprednim i evropskim vrijednostima, jer samo takve države mogu biti udoban dom za sve svoje stanovnike. Suočavanje sa prošlošću i sprječavanje rasta nacionalističkih i ekstremističkih ideologija je jedan od najbitnijih preduslova za tako nešto i zbog toga je i posjeta delegacije SDP Crne Gore organizovana u vrijeme sjećanja na srebreničke žrtve. Nema izgradnje uspješnog i pravednog društva sa snagama koje vuku natrag u devedesete i to mora biti jasno svima i u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je zaključeno i da je potrebno intezivirati saradnju dvije zemlje u brojnim sektorima, sa posebnim naglaskom na turizam, inftrastrukturu i saobraćajnu povezanost i zajednički nastup dviju zemlje ka eu fondovima, kako bi se omogućio razvoj opština u obje države.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu