Bosna i Hercegovina     | 11.07.2021. 13:29 |

Erdogan: Dužni smo učiniti sve na očuvanju trajnog mira u BiH

FENA Muhamed Hadžibegić

POTOČARI, 11. jula (FENA) - Predsjednik Tuske Redžep Taib Erdogan izjavio je u video-poruci koja je prikazana danas na komemoraciji u Srebrenici da neće dozvoliti da ta crna mrlja na evropskoj i svjetskoj historiji na bilo koji način bude stavljena po strani. 

Dodao je da presuda međunarodnog suda ratnom zločincu Ratku Mladiću prošlog mjeseca ne može olakšati bol uzrokovan genocidom. 

- Presude ne mogu vratiti one koji su izgubljeni niti zaliječiti rane u našim srcima, ali mogu imati ulogu u prevenciji da se genocid ikada ponovo desi - rekao je Erdogan.

Istakao je da, bez zaboravljanja prošlosti i dozvoljavanja da naš razum postane taoc emocija, moramo raditi za budućnost naše djece. 

Pozvao je sve političare da budu protiv govora mržnje, nasilja i diskriminacije i da se zajedno okrenu ljudskim vrijednostima.

- Stabilnost Bosne i Hercegovine je važna za Balkan i Evropu i naša je dužnost da učinimo sve na očuvanju trajnog mira. Turska će i ubuduće, kao i dosad, biti uz građane Bosne i Hercegovine uz molitve da se takve patnje više nikome ne ponove - poručio je Erdogan.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu