Svijet     | 13.07.2021. 11:02 |

Malezija zatvorila centar za vakcinaciju nakon što je 200 radnika zaraženo

FENA Internet

KUALA LUMPUR, 13. jula (FENA) – Centru za vakcinaciju protiv COVID-19 u Maleziji u utorak je naređeno zatvaranje radi sanitarizacije nakon što je više od 200 dobrovoljaca i radnika u njemu testirano pozitivno na koronavirus tokom vikenda, saopćio je malezijski ministar nauke.

Onima koji su vakcinisani od 9. do 12 jula u centru, oko 25 kilometara od Kuala Lumpura, savjetovano je da se samoizoliraju deset dana, izjavio je ministar Khairy Jamaluddin novinarima.

Centar ima kapacitet od oko 3.000 doza vakcina dnevno. Od 453 pregledana radnika i dobrovoljca, njih 204-ero je testirano pozitivno, kazao je Khairy.

Incident dolazi u vrijeme dok se Malezija bori da suzbije svoju najveću epidemiju do sada, s rekordnim ciframa zaraženih i preminulih, i pored intenziviranja programa vakcinacije i strogih mjera lockdowna tokom proteklog mjeseca.

S ukupno 844.870 zaraženih, Malezija ima jednu od najviših stopa zaraze po glavi stanovnika u jugoistočnoj Aziji, ali također i jednu od najviših stopa imunizacije jer je 25 posto od njenih 32 miliona stanovnika primilo barem jednu dozu vakcine protiv COVID-19.

Centar će nastaviti s vakcinacijama u srijedu nakon sanitarizacije i promjene osoblja, kazao je Khairy, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu