Bosna i Hercegovina     | 13.07.2021. 14:41 |

Krešić-Charette-Bernier: Podrška BiH na putu ka euroatlantskim integracijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. jula (FENA) - Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Kanade za BiH sa sjedištem u Budimpešti Caroline Charette i vojnog atašea za BiH sa sjedištem u Beogradu brigadira Jeana Berniera.

Krešić je poželio ambasadorici Charette i vojnom atašeu Bernieru dobrodošlicu i uspjeh u budućem radu na novim pozicijama.

Ambasadorica je ovom prilikom zahvalila Krešiću na prijemu i iskazala snažnu podršku BiH na putu ka euroatlantskim integracijama.

Također, sagovornici su razgovarali i o bilateralnoj saradnji dviju država na području obuke pripadnika OSBiH i državnih službenika MOBiH u učenju engleskog jezika u Kanadi.

Krešić je govorio i o drugim aktivnostima MO i OSBiH te dosadašnjoj angažiranosti naših pripadnika u mirovnim misijama čime BiH doprinosi očuvanju mira i sigurnosti u svijetu te je istakao i dva glavna prioriteta MO i OSBiH koja se odnose na jačanje integriteta institucija i integracija u EU i NATO.

Na kraju sastanka, Krešić je zahvalio ambasadorici Charette i državi Kanadi na dosadašnjoj nesebičnoj podršci koja se očituje kroz razne vidove pomoći, kako financijske, tako i edukacijske programe koje koriste pripadnici OSBiH.

Ambasadorica Charette iskazala je zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom vojnom saradnjom te istakla otvorenost za njenim nastavkom, uključujući i mogućnost realizacije novih zajedničkih projekata u skorijoj budućnosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu