FENA biznis

Obilježavanja Svjetskog dana vještina za mlade

Saopćenje

U povodu Obilježavanja Svjetskog dana vještina za mlade, koji se obilježava 15.07. a koji je utvrđen od strane Generalne skupštine UN-a 2014. godine, u Gračanici, 15.07. će biti 

organizovano osam radionica za djecu uzrasta od 6 do 15 godina u cilju njegovanja vještina koje doprinose zdravom rastu i razvoju djece i mladih.

 Organizatori ovog događaja, besplatna škola rukometa “Gračanica First”, Fondacija Telemach i kompanija Telemach najmlađima će upriličiti edukativne radionice iz domena kulinarstva - gluten free kuhinja, kreiranje nakita, tradicionalnog uljepšavanje kanom, slikarstva i dekoracija, face paitinga, kreiranja dekoracija sa balonima, edukacije iz rukometa te radionica plesa.

 U okviru obilježavanja Svjetskog dana vještina za mlade u Gračanici, planirana je i sadnja sadnica drveta u SOS selu u Gračanici, događaj počinje u 10:00h, a sudjelovanje u svim radionicama je besplatno.

 U okviru događaja planirano je obraćanje predstavnika lokalne vlasti, partnera projekta ali i ambasadora ovog događaja: Edine Selimović - reprezentativke BiH u odbojci, Mahira Mulalića pobjednik takmičenja „Zvezde Granda“, Nadje Škapur rukometašica  ŽRK“Jedinstvo“ Tuzla.

 

 Edina Kurić- Zorlak

 

Menadžer za odnose sa javnošću i interne komunikacije

Ured Generalnog direktora

 

T +387 33 844 409   F +387 33 452 188   M +387 66 157 512
Džemala Bijedića 216., 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
edina.kuric@telemach.co.ba   www.telemach.ba

 

 

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.