Stranačke aktivnosti     | 14.07.2021. 13:55 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

izjava za javnost


„Kada god predstavnici vlasti odu u Brisel, slušamo bajke u kojima smo mi skoro pa zemlja iz snova u kojoj se zna svaki red. Tako je i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija bez srama izjavio da je proces dobijanja kandidatskog statusa BiH za EU uspješan, iako i mi i zvaničnici EU znamo da nije ispunjen niti jedan prioritet od njih četrnaest iz Mišljenja Evropske komisije“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović se osvrnuo na Tegeltijine riječi da se oba doma Parlamentarne skupštine BiH redovno sastaju i da on prisustvuje sjednicama:

„I to prisustvo je otprilike sve što imamo od njega. Da li se u Briselu 'pohvalio' da se na prste jedne ruke mogu nabrojati zakoni koje je predložio Savjet ministara na čijem je čelu? Vjerovatno nije rekao da parlamentarizam u BiH živim održava opozicija svojim djelovanjem, ali da oni ne poštuju i ne izvršavaju ono što parlament izglasa. Dok je moljakao EU za pomoć u vakcinama, vjerovatno nije spomenuo da vlast ovdje nije ni pokušala da nabavi vakcine, nego pokušava da mimo odluke parlamenta izdvoji 100 miliona KM za kupovinu jedne zgrade, da bi se taj novac, od kojeg je moglo da se kupi 3 miliona doza vakcija, upumpao u kumovske džepove“, kaže Borenović.

Borenović se je prokomentarisao Tegeltijinu izjavu iz Brisela da je sve, pa i proces sticanja kandidatskog statusa za EU, usporila pandemija virusa korona:

„Taman im se izlizao izgovor svjetske ekonomske krize iz 2008. godine, koji su koristili više od decenije, kad eto novog. Pandemija virusa korona jeste težak izazov s kojim se borio cijeli svijet i nadamo se dolazi do kraja, ali za pandemiju koja je zahvatila ovu vlast i čiji su simptomi nerad, nezainteresovanost, izgovori, korupcija, kriminal, bahaćenje postoji samo jedna vakcina – njihova smjena 2022. godine“, ističe Borenović.

Banja Luka, 14.7.2021. godine
Informativna služba PDP-a

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu