Bosna i Hercegovina     | 14.07.2021. 15:16 |

Premijer Hodžić upriličio prijem za organizatore i dobitnike novinarske nagrade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić upriličio je prijem za organizatore i dobitnike novinarske nagrade Nino Ćatić i članove žirija za dodjelu pomenute nagrade, koji dolaze s područja TK.

Novinarska nagrada Nino Ćatić dodijeljena je 10. jula 2021. u Potočarima, a najveći broj dobitnika nagrade, članova žirija i organizatora je s područja Tuzlanskog kantona, što je i bio povod današnjeg prijema.

Hodžić je čestitao dobitnicima nagrade i ukazao na značaj organiziranja te manifestacije u Srebrenici, te istaknuo značaj uključenosti iskusnijih novinara koji su odlučivali o dodjeli nagrade.

Podvukao je da je doprinos mladih novinara, koji će na nove generacije prenositi istinu o počinjenom genocidu u Srebrenici, nemjerljiv.

Nagradu za radijski izvještaj dobio je Miralem Ovčina, za televizijski prilog Vahidin Mujagić, za pisani tekst Alma Arnautovic, za fotografiju Ahmet Bajrić Blicko, te za blog/vlog Anisa Mahmutović.

Specijalno priznanje je dodijeljeno i Melihi Škrijelj, novinarki FTV, za priču o dječaku Fahrudinu Muminoviću, kao i ilustratoru Admiru Deliću koji kroz svoje ilustracije podsjeća na genocid u Srebrenici. Posthumno je dodijeljeno priznanje Kjašifu Smajloviću, novinaru „Oslobođenja“ koji je ubijen u Zvorniku 1992. i prva je novinarska žrtva rata, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu