Bosna i Hercegovina     | 15.07.2021. 15:44 |

Usvojene izmjene zakona o predškolskom odgoju Brčko distrikta BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 15. srpnja (FENA) - Skupština Brčko distrikta BiH usvojila je izmjene i dopune Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju Brčko distrikta kojim će biti omogućeno subvencioniranje dijela troškova boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama.

Usvojene su i dopune zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u pravosuđu, policiji, tijelima javne uprave i institucijama Distrikta, te korisnika proračunskih sredstava u Skupštini, Izbornom povjerenstvu i Uredu za reviziju.

Skupština je usvojila i nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa, kao i izvješće Posebnog povjerenstva o pregledu dokumentacije o pravdanju sredstava udruga građana kojima nisu prihvaćena pravdanja za 2019. godinu.

Predsjedatelj Posebnog povjerenstva Uroš Vojnović rekao je da je Povjerenstvo predložilo da Vladin Odjel za gospodarski razvoj, šport i kulturu donese strategiju razvoju športa i kulture koja bi jasno definirala gdje bi se ulagalo, kao i da se Pododjel za šport i kulturu razdvoji na dvije posebne organizacijske jedinice, odnosno na pododjel za šport i pododjel za kulturu, te da se ponovi poduka za nevladin sektor.

"Povjerenstvo je samo željelo da da smjernice ili zaključke što bi Odjel trebao uraditi, a jedna od prvih stvari je da se donese jedinstveni pravilnik koji bi jasno definirao što i kako se pravda i na koji način i što je zadatak Povjerenstva, a što korisnika sredstava. Zatim, da se odrede načini financiranja za određene klubove koji su od posebnog značaja za Brčko distrikt", rekao je Vojnović, priopćeno je iz Skupštine Distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu