Regija     | 16.07.2021. 16:07 |

Više od 200 novozaraženih u Srbiji

FENA Internet

BEOGRAD, 16. srpnja (FENA) - U Srbiji je u posljednja 24 sata registrirano 206 novih slučajeva koronavirusa od 8.687 testiranih uzoraka, a preminulih nema.

Na respiratorima se nalazi šest pacijenata.

Povratak trocifrenom broju zaraženih, liječnici vide u niskom stupnju cijepljenja te ističu kako je masovno cijepljenje prioritet.

Ključno je i poštovanje mjera - od nošenja maski, držanja distance do ograničenog broja ljudi u zatvorenom, a prije svega u podizanju stupnja imunizacije i motiviranju mladih da se cijepe, prenosi RTS.

Savjetnik UNICEF-a za imunizaciju, doktor Dragoslav Popović rekao je da Srbiju očekuje četvrti epidemijski val.

"Ovo će biti val necijepljenih, oni će generirati ovaj soj virusa i možda neki novi soj koji će se pojaviti", naveo je Popović.

Poručio je da cjepiva djeluju protiv delta soja virusa, i apelirao na one koji se nisu cijepili da ako to urade već sutra mogu podići  imunitet prije nego što delta soj ovlada. 

Srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je kako je sasvim logičan zahtjev liječnika da necijepljeni građani sami plaćaju dio troškova liječenja od koronavirusa, jer ima dovoljno cjepiva, a mogu i birati koje će primiti.  

Lončar je rekao da takav zahtjev ne bi imao smisla da država nije osigurala dovoljno cjepiva za sve građane i dodao da građani ne razmišljaju o troškovima liječenja jer znaju da to država plaća.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu