Bosna i Hercegovina     | 22.07.2021. 16:20 |

Suljagić: Zahvalnost Velikoj Britaniji za pomoć Memorijalnom centru (VIDEO)

FENA Sanda Hrkić

SREBRENICA, 22. jula (FENA) - Direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emir Suljagić zahvalio je Vladi Velike Britanije za pomoć i istaknuo da upravo zahvaljujući tome taj centar postaje regionalni centar za istraživanje i proučavanje genocida.

Suljagić u izjavi za Fenu kaže da je ministrica za Evropu pri Ministarstvu za vanjske poslove, razvoj i komonvelt Ujedinjenog Kraljevstva Wendy Morton danas u Potočarima iskazala podršku ne samo radu Memorijalnom centru, nego i preživjelim žtvama genocida u Srebrenici i njihovim porodicama.

- Danas je ministrica Morton ovdje još jednom osudila negiranje genocida koje, nažalost, dolazi sa nekih od najviših mjesta u Vladi entiteta RS odnosno Republike Srbije - izjavio je Suljagić.     

Ministrica za Evropu pri Ministarstvu za vanjske poslove, razvoj i komonvelt Ujedinjenog Kraljevstva Wendy Morton, zajedno sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Matthew Fieldom, tokom posjete Srebrenici je položila cvijeće u Memorijalnom centru u Potočarima i odala počast žrtvama genocida te se susrela s majkama Srebrenice.

Pogledajte https://fena.ba/video/6232/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1anxFTs_IVFKZi0T0HDwYtzcH0ZTwrtYl?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu